+30 2310 996681

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


Ανακοίνωση για τις δηλώσεις μαθημάτων εαρινού εξαμήνου 2021-2022

Για να δείτε/κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Ανακοίνωση επιτυχόντων ΠΜΣ Αγίου Όρους-Ακαδημαϊκό έτος 2021-2022

Για να δείτε/κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Ανακοίνωση εξετάσεων ξένης γλώσσας και συνεντεύξεων ΠΜΣ Αγίου Όρους-Ακαδημαϊκό έτος 2021-2022

Για να δείτε/κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Παράταση υποβολής αιτήσεων εισαγωγής στο ΠΜΣ για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022

Για να δείτε/κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Προκήρυξη για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022

Για να δείτε/κατεβάσετε την προκήρυξη πατήστε εδώ

Διαδικτυακή ομιλία του Ιερομόναχου Θεόφιλου Παντοκρατορινού στο πλαίσιο των Διαλέξεων “Αγιορείτικος Λόγος” του ΠΜΣ “Σπουδές στην Ιστορία, την Πνευματικότητα, την Τέχνη και την Μουσική Παράδοση του Αγίου Όρους”

Για να δείτε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Ανακοίνωση επιτυχόντων Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Σπουδές στην Ιστορία, την Πνευματικότητα, την Τέχνη και την Μουσική Παράδοση του Αγίου Όρους»

Για να δείτε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Επείγουσα Ανακοίνωση για υποψηφίους του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Σπουδές στην Ιστορία, την Πνευματικότητα, την Τέχνη και την Μουσική Παράδοση του Αγίου Όρους»

Για να δείτε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Ανακοίνωση για τις εξετάσεις και την προφορική συνέντευξη των υποψηφίων για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Σπουδές στην Ιστορία, την Πνευματικότητα, την Τέχνη και την Μουσική Παράδοση του Αγίου Όρους»-Ακαδημαϊκό έτος 2020-2021

Για να δείτε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Προκήρυξη για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021

Για να δείτε/κατεβάσετε την προκήρυξη πατήστε εδώ

Υποδοχή και ενημέρωση των μεταπτυχιακών φοιτητών του ΠΜΣ «Σπουδές στην Ιστορία, την Πνευματικότητα, την Τέχνη και την Μουσική Παράδοση του Αγίου Όρους»

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 17.00 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του α΄ ορόφου της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, η εκδήλωση υποδοχής και ενημέρωσης των νεοεισαχθέντων μεταπτυχιακών φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, του ΠΜΣ του Τμήματος, «Σπουδές στην Ιστορία, την Πνευματικότητα, την Τέχνη και την Μουσική Παράδοση του Αγίου Όρους» από τον Πρόεδρο του Τμήματος και διευθυντή του ΠΜΣ και τους διδάσκοντες του ΠΜΣ.

Παρακαλούνται οι μεταπτυχιακοί φοιτητές να παρευρεθούν στην ανωτέρω εκδήλωση.

Ημερομηνία Προφορικής Συνέντευξης ΠΜΣ "Σπουδές στην Ιστορία, την Πνευματικότητα, την Τέχνη και την Μουσική Παράδοση του Αγίου Όρους"

Ανακοινώνεται ότι, λόγω της παρατάσεως της προθεσμίας κατάθεσης αιτήσεων για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Σπουδές στην Ιστορία, Την Πνευματικότητα, την Τέχνη και την Μουσική Παράδοση του Αγίου Όρους» έως και την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, η προφορική συνέντευξη των υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, από τις 6-8 μ.μ. στο γραφείο 308 (3ος όροφος) και στη Νησίδα Η/Υ του Τμήματος (4ος όροφος). Την ίδια ημέρα, στις 5 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί και η εξέταση των υποψηφίων για την πιστοποίηση γλωσσομάθειας, σε περίπτωση που δεν διαθέτουν σχετικά πιστοποιητικά γλωσσομάθειας.

Εάν κάποιος υποψήφιος αδυνατεί να προσέλθει για τη συνέντευξη κατά τη συγκεκριμένη ημερομηνία, παρακαλείται να επικοινωνήσει με τους υπευθύνους, στα τηλέφωνα 2310996964 ή 2310997020.

Παράταση Προθεσμίας Υποβολής Αιτήσεων για το ΠΜΣ "Σπουδές στην Ιστορία, την Πνευματικότητα, την Τέχνη και την Μουσική Παράδοση του Αγίου Όρους"

Σας ενημερώνουμε ότι η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Σπουδές στην Ιστορία, Την Πνευματικότητα, την Τέχνη και την Μουσική Παράδοση του Αγίου Όρους» έχει πάρει παράταση έως και την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου. Σχετικά με τις ημερομηνίες για την προφορική συνέντευξη και την εξέταση των ξένων γλωσσών θα ακολουθήσει ανακοίνωση με τις ημερομηνίες.

Προκήρυξη για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020

Για να δείτε/κατεβάσετε την προκήρυξη πατήστε εδώ

Πρόγραμμα μαθημάτων εαρινού εξαμήνου 2019

Για να δείτε/κατεβάσετε το Πρόγραμμα μαθημάτων εαρινού εξαμήνου 2019 πατήστε εδώ

Αναβολή μαθημάτων ΠΜΣ "Σπουδές στην Ιστορία, την Πνευματικότητα, την Τέχνη και την Μουσική Παράδοση του Αγίου Όρους"

Αγαπητές και αγαπητοί φοιτήτριες και φοιτητές του ΠΜΣ "Σπουδές στην Ιστορία, την Πνευματικότητα, την Τέχνη και την Μουσική Παράδοση του Αγίου Όρους”, σας ενημερώνουμε ότι λόγω της καταλήψεως και των προσφάτων καταστροφών που υπέστη η Θεολογική Σχολή, αποφασίστηκε από την Κοσμητεία της Σχολής η αναστολή λειτουργίας της έως και την ερχόμενη Κυριακή 16 Δεκεμβρίου. Ως εκ τούτου, τα προγραμματισμένα για το ερχόμενο Σάββατο (15/12) μαθήματα δεν θα πραγματοποιηθούν. Θα γίνει αναπλήρωσή τους, μετά από συνεννόηση με τους διδάσκοντες καθηγητές, που θα σας γνωστοποιηθεί με νέα ανακοίνωση. Τα μαθήματα της επόμενης εβδομάδος θα πραγματοποιηθούν κανονικά, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Ο Διευθυντής του ΠΜΣ
Καθηγητής Συμεών Πασχαλίδης

Τρίτο Διεθνές Επιστημονικό Εργαστήριο της Αγιορειτικής Εστίας

Παρασκευή 7, Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018
Αίθουσα "Στέφανος Δραγούμης" Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού
Για περισσότερες πληροφορίες και για το πρόγραμμα του εργαστηρίου πατήστε εδώ

Υποδοχή και ενημέρωση των μεταπτυχιακών φοιτητών του ΠΜΣ

Υποδοχή και ενημέρωση των μεταπτυχιακών φοιτητών του ΠΜΣ «Σπουδές στην Ιστορία, την Πνευματικότητα, την Τέχνη και την Μουσική Παράδοση του Αγίου Όρους»

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 17.00 θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο Δ΄ της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ η εκδήλωση υποδοχής και ενημέρωσης των πρώτων μεταπτυχιακών φοιτητών του νέου ΠΜΣ του Τμήματος, «Σπουδές στην Ιστορία, την Πνευματικότητα, την Τέχνη και την Μουσική Παράδοση του Αγίου Όρους» από τον Πρόεδρο του Τμήματος και διευθυντή του ΠΜΣ και τους διδάσκοντες του ΠΜΣ. Παρακαλούνται οι μεταπτυχιακοί φοιτητές να παρευρεθούν στην ανωτέρω εκδήλωση.
Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν στην ίδια αίθουσα τα πρώτα μαθήματα του υποχρεωτικού μαθήματος «Βασικοί Σταθμοί της Ιστορίας, της Αρχαιολογίας και της Τέχνης του Αγίου Όρους» (ΥΑΟ01) από τον διευθ. ερευνών του ΕΙΕ κ. Κρίτωνα Χρυσοχοΐδη.

Διευκρινιστική Ανακοίνωση για τα Δίδακτρα

Καλούνται οι φοιτητές του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Σπουδές στην Ιστορία, την Πνευματικότητα, την Τέχνη και την Μουσική Παράδοση του Αγίου Όρους», προκειμένου να ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο σπουδών να καταβάλουν το ποσό της εγγραφής, καθώς και την πρώτη δόση των διδάκτρων το αργότερο μέχρι 30 Νοεμβρίου 2018.
Πρέπει να καταθέσουν το ποσό των 600 ευρώ (100 για την εγγραφή και 500 για την πρώτη δόση) στον τραπεζικό λογαριασμό με αριθμό:

ΙΒΑΝ: GR66 0172 2020 0052 0209 3378 946 της Τράπεζας Πειραιώς
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΕΛΚΕ ΑΠΘ

Στην αιτιολογία θα αναγράφεται:
1) Το Ονοματεπώνυμό σας
2) Κωδικός έργου: 97595
3) Για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Σπουδές στην Ιστορία, την Πνευματικότητα, την Τέχνη και την Μουσική Παράδοση του Αγίου Όρους»

Η απόδειξη της τράπεζας Πειραιώς (καταθετήριο) πρέπει να κατατεθεί στην γραμματεία μέχρι 30 Νοεμβρίου 2018.

Όσοι φοιτητές δεν μπορούν να παραβρεθούν στη Γραμματεία , μπορούν αφού εκτυπώσουν το καταθετήριο να τα αποστείλουν με ταχυμεταφορά (courier) στην διεύθυνση:

ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Α.Π.Θ.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ Τ.Κ. 54124 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ «Σπουδές στην Ιστορία, την Πνευματικότητα, την Τέχνη και την Μουσική Παράδοση του Αγίου Όρους» ΓΡΑΦΕΙΟ 212 (υπόψη κ. Αλεξίας Σουκαρά)

Ανακοίνωση Διδάκτρων

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης, που αφορά στις εγγραφές στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα "Σπουδές στην Ιστορία, την Πνευματικότητα, την Τέχνη και την Μουσική Παράδοση του Αγίου Όρους", σας ενημερώνουμε ότι ο λογαριασμός, στον οποίο θα πρέπει να καταθέσετε τα 600 ευρώ (100 ευρώ για την εγγραφή και 500 ευρώ για τα δίδακτρα του πρώτου εξαμήνου) είναι 5202-093378-946 (Τράπεζα Πειραιώς). Μπορείτε να καταθέσετε το παράβολο των 100 ευρώ με την εγγραφή και το παράβολο των 500 ευρώ έως 30 Νοεμβρίου. Όσοι επιθυμούν να αιτηθούν απαλλαγή από τα δίδακτρα μπορούν να κάνουν αίτηση με την εγγραφή. Τα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

Απαιτούμενα δικαιολογητικά

1. Αίτηση του φοιτητή, η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης.
2. Αντίγραφα των δηλώσεων ΕΙ και των εκκαθαριστικών (συμπεριλαμβανομένου του εκκαθαριστικού ΕΝΦΙΑ) του αιτούντος και του/της συζύγου εάν είναι έγγαμος/η και των γονέων του, σε περίπτωση που ο αιτών είναι εξαρτώμενο μέλος, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παρ. 3 του άρθρου 2, του τελευταίου φορολογικού έτους για το οποίο, κατά το χρόνο της επιλογής στο Π.Μ.Σ. έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση φόρου, σύμφωνα με όσα ορίζονται στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. Σε περίπτωση διαζευγμένων γονέων, προσκομίζει τη δήλωση ΕΙ και το εκκαθαριστικό του γονέα στον οποίο ο αιτών είναι καταχωρημένος ως εξαρτώμενο μέλος ή ήταν καταχωρημένος πριν την υποβολή φορολογικής δήλωσης αυτοτελώς.
3. (α) Πιστοποιητικό/ά οικογενειακής κατάστασης από το Δήμο, στο δημοτολόγιο του οποίου είναι εγγεγραμμένα όλα τα μέλη της οικογένειας με κανονική εγγραφή.
(β) Πιστοποιητικό σπουδών για τέκνα, τα οποία μετά τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους φοιτούν στη μέση εκπαίδευση, σε ανώτερο ή ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Ελλάδας ή αναγνωρισμένο του εξωτερικού, καθώς και σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) ή σε Κολέγια ή στο Μεταλυκειακό έτος - Τάξη Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ.. Εάν πρόκειται για εκπαιδευτικό ίδρυμα χώρας του εξωτερικού, εκτός των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το πιστοποιητικό σπουδών πρέπει να είναι θεωρημένο από το Ελληνικό Προξενείο.
(γ) Ιατρική γνωμάτευση των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) ή απόφαση Υγειονομικής Επιτροπής του Ι.Κ.Α., ή των Ανώτατων Υγειονομικών Επιτροπών του Στρατού (Α.Σ.Υ.Ε.), του Ναυτικού (Α.Ν.Υ.Ε.), της Αεροπορίας (Α.Α.Υ.Ε.) και της Ελληνικής Αστυνομίας, για εξαρτώμενο τέκνο που έχει συμπληρώσει το 18ο αλλά όχι το 24ο έτος της ηλικίας του, δεν είναι σπουδαστής ή φοιτητής και έχει ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω. Τα εν λόγω δικαιολογητικά θα πρέπει να είναι σε ισχύ τη χρονική στιγμή που υποβάλλεται η αίτηση και να προκύπτει η διάρκεια της αναπηρίας από αυτά.
δ) Ληξιαρχική πράξη θανάτου του αποβιώσαντος γονέα, αν ο φοιτητής έχει δηλώσει ορφανός από τον έναν ή και τους δύο γονείς.
ε) Διαζευκτήριο, σε περίπτωση που ο φοιτητής είναι διαζευγμένος ή δηλώνει τέκνο διαζευγμένων γονέων.
στ) Υπεύθυνη δήλωση του φοιτητή, από την οποία να προκύπτει ότι δεν έχει κάνει χρήση του δικαιώματος απαλλαγής από τα τέλη φοίτησης σε Π.Μ.Σ. με τη διάταξη του άρθρου 35 του ν. 4485/2017 και ότι δεν λαμβάνει υποτροφία από άλλη πηγή.

Η Επιτροπή επιλογής μπορεί να ζητά συμπληρωματικά, όποιο άλλο δικαιολογητικό κρίνει απαραίτητο.

Τη σχετική νομοθεσία μπορείτε να τη δείτε στο ΦΕΚ 3387/10-8-2018 τεύχος Β΄, άρθρα 2 έως 5.

Ανακοίνωση Εγγραφών Μεταπτυχιακού προγράμματος

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Σπουδές στην Ιστορία, την Πνευματικότητα, την Τέχνη και την Μουσική Παράδοση του Αγίου Όρους» θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου έως και Παρασκευή 23 Νοεμβρίου και ώρες 9-10 π. μ. στη Γραμματεία του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας.
Οι επιτυχόντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα εξής:
1. Αστυνομική ταυτότητα
2. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας (όσοι δεν είχαν καταθέσει με την αίτηση συμμετοχής)
3. Φωτογραφία τύπου αστυνομικής ταυτότητας (όσοι δεν είχαν καταθέσει με την αίτηση συμμετοχής)

Ακολουθεί η λίστα των επιτυχόντων ανά ειδίκευση.

Σχετικά με το παράβολο των 100 ευρώ για την εγγραφή και των 500 ευρώ για το πρώτο εξάμηνο, τα οποία θα πρέπει να κατατεθούν με την εγγραφή, θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

Αποτελέσματα-Πρακτικό αξιολόγησης υποψηφίων 2018-2019

Παράταση υποβολής αιτήσεων

Eνημερώνουμε τους ενδιαφερομένους ότι η υποβολή αιτήσεων και των σχετικών δικαιολογητικών για το ΠΜΣ «Σπουδές στην Ιστορία, την Πνευματικότητα, την Τέχνη και τη Μουσική Παράδοση του Αγίου Όρους» παρατείνεται ώς την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018. Οι εξετάσεις γλώσσας και η προφορική συνέντευξη παρατείνονται αντίστοιχα για την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, τις ίδιες ώρες που αναγράφονται στην Προκήρυξη του ΠΜΣ.

Προκήρυξη του ΠΜΣ για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019

Αιτήσεις εγγραφής από 20 Σεπτεμβρίου έως 20 Οκτωβρίου 2018

Προκήρυξη του ΠΜΣ για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019

Ενημερωτικό φυλλάδιο ΠΜΣ

Ενημερωτικό φυλλάδιο ΠΜΣ

Ίδρυση Π.Μ.Σ. (ΦΕΚ τ.Β/3282/2018)

Ίδρυση Π.Μ.Σ. (ΦΕΚ τ.Β/3282/2018)

Ανακοίνωση για την έναρξη λειτουργίας του Π.Μ.Σ.

Ανακοίνωση για την έναρξη λειτουργίας του Π.Μ.Σ.